TubVerd és una xarxa urbana de distribució de calor i fred mitjançant la circulació d’aigua. Actualment, les fonts de calors més importants del TubVerd són el biogràs extret en el procés de digestió anaeròbica del llot de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals de Mataró, i el vapor procedent de la fracció resta de les escombraries del Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme. D’aquesta manera, substitueix les fonts energètiques d’origen fòssil per altres solucions més respectuoses amb el medi ambient. Aquesta energia, distribuïda pel TubVerd a través de canonades enterrades, arriba al teu edifici per a la producció d’aigua calenta sanitària i per a la climatització.
Model district heating and cooling
TubVerd segueix el model conegut com a district heating and cooling (DHC), un sistema de calefacció o telecalefacció de barris a partir d’una xarxa urbana. Aquest projecte s’ha desenvolupat sota un model energètic sostenible, que passa per l’impuls de les energies renovables i l’eficiència energètica a partir d’estratègies de valorització i estalvi.
En el cas de la xarxa urbana de calor i fred de Mataró se subministra energia de fonts renovables a diferents edificis públics i privats de la ciutat, entre els quals destaquen l’Hospital de Mataró, el Geriàtric Voramar, la nova seu d’Hisenda a la localitat, Tecnocampus, 13 centres educatius, 5 equipaments esportius, 6 equipaments del sector terciari i 7 blocs d'habitatges particulars.