Un taller de geocerca proposa descobrir Mataró des del punt de vista energètic

16/04/2016

La Casa Capell acollirà el proper diumenge 17, de 10 a 13 h, un taller familiar de geocerca, una activitat que combina la tecnologia mòbil amb l’aventura a l’aire lliure i el senderisme, i que és una bona manera d’explorar el territori.

Geocaching

La ciutat té geoamagatalls amb “tresors” que informen sobre la gestió de l’energia

La geocerca és un joc a l’aire lliure que consisteix a trobar tresors amagats per tot el món, mitjançant tecnologia GPS. Hi ha més de 10 milions d’usuaris registrats i més de 2,5 milions de geocontenidors estan esperant ser trobats a més de 180 països.

A prop de Mataró hi ha 5.087 geoamagatalls. Un projecte impulsat des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que en aquesta fase pilot s’està desenvolupant a dos municipis (Mataró i Mollet del Vallès) ha permès ampliar aquesta xarxa amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia. L’objectiu és donar a conèixer i fer visibles, a la ciutadania, les accions i polítiques ambientals que s’estan duent a terme des dels ajuntaments, a escala municipal. Per això, des de la Casa Capell s’han ampliat els geoamagatalls amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia a Mataró: punts de recàrrega de vehicles elèctrics, el tub verd, instal·lacions fotovoltaiques, la telegestió de l’enllumenat i semàfors, etc.

El taller que es durà a terme diumenge proposa trobar aquests nous geoamagatalls i descobrir Mataró en clau energètica.
Han de venir preparats

Per poder realitzar l’activitat amb èxit, els participants hauran de venir preparats amb anticipació.
Si encara no en formen part, cal que es registrin al web de Geocaching (www.geocaching.com).
Si tenen un dispositiu mòbil Android o Apple amb receptor GPS (telèfon, tauleta…), han d’instal·lar-hi una aplicació per participar en Geocaching. N’hi ha diverses, algunes de pagament i d’altres gratuïtes, que ja són suficients per jugar-hi:

– Aplicacions per a Android: c:geo, Geocaching Intro (oficial gratis), Geocaching.
– Aplicacions per a Apple: Geocaching Intro (oficial gratis), Geocaching.
També us pot servir un receptor GPS d’activitat esportiva. En canvi, no són adequats els navegadors per a vehicles.

Si no es pot fer el taller, també es pot jugar buscant els geoamagatalls directament al web www.geocaching.com. A partir del taller i durant un mes es farà l’avaluació del seu impacte com a eina de sensibilització i divulgació ambientals. Els tresors, tanmateix, continuaran sent operatius i es podrà continuar participant-hi indefinidament.